“Ο Άγνωστος Σωτήρας” του 1ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΕΚ Άργους στο DUFF DUBROVNIK FILΜ FESTIVAL 2019

Η βραβευμένη ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους “Ο Άγνωστος Σωτήρας” επιλέχθηκε από την επιτροπή του φημισμένου Φεστιβάλ DUFF DUBROVNIK FILΜ FESTIVAL 2019 για την τελική φάση του διαγωνιστικού μέρους (15-20 Οκτωβρίου) μαζί με την ταινία «Κύβος» του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και την ταινία «Ξημερώνει στο Γεντί Κουλέ» του 8ου ΓΕΛ Πειραιά.

Τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ προς τιμήν του Έιζα Τζένινγκς (Asa Jennings), του ανθρώπου που έσωσε 350.000 Έλληνες το 1922 στην καταστροφή της Σμύρνης.
Στο σχολείο φοιτούν παιδιά με προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη και από ολόκληρη τη Μικρά Ασία. Ήθελαν να ασχοληθούν με το δράμα των προγόνων τους το 1922 και να τους αφιερώσουν τη δημιουργία τους.

Ο Σίντλερ της Σμύρνης (Asa Jennings) αγνόησε την επίσημη πολιτική της χώρας του, δεν έλαβε υπόψη θρησκεία, χρώμα και φυλή. Ήθελε μόνο να σώσει όσο γίνεται περισσότερους δύστυχους συνανθρώπους του. Έδωσε την περιουσία του, έπεισε τους Τούρκους και πίεσε τις ελληνικές αρχές για να εξασφαλίσει την διάσωση των προσφύγων… Και τα κατάφερε….

Αν και έχουν περάσει 97 χρόνια η Ιστορία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο, τραγικό τρόπο αυτές τις μέρες. Η προσφυγιά ξανάγινε εφιάλτης με θύματα απλούς ανθρώπους που ξεριζωμένοι από τα σπιτικά τους παίρνουν τα μονοπάτια της φυγής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.